Limba cu sos vanatoresc din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos. Ingrediente: 1 kg limba vita 1/2 kg morcovii 1/4 kg radacina de patrunjel 1/4 kg telina 1/4 pastirnac mirodenii foi de dafin coriandru maghiran […]
Limba cu sos – Lingua al bagnetto rosso
PrinteazaLimba cu sos – Lingua al bagnetto rosso din: limba fiarta, patrunjel, usturoi, ardei iute, anchois, sos de rosii, supa, otet, faina.
Ingrediente:
- limba fiarta taiata felii
- 2 manunchiuri de patrunjel
- 5 catei de usturoi
- un pic de ardei iute
- citeva anchois
- un pahar de sos de rosii
- un pahar de supa
- o jumatate de pahar de otet
- 2 pumni de faina alba
Mod de preparare:
Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste mezzaluna 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si citeva anchois (acciughe) in ulei.
Se pune totul intr-o craticioara cu un pic de ulei de masline si se fierbe la foc mic un sfert de ora mestecind din cind in cind.
Se adauga un pahar de suc de rosii si unul de supa si se lasa sa fiarba inca 10 minute.
Se adauga o jumatate de pahar de otet si 2 pumni de faina alba, se potriveste de sare si piper si se amesteca bine bine pentru a obtine un amestec omogen si cremos.
Se mai lasa pe foc alte 5 minute si gata.Apoi se asaza pe platou feliutele de limba si se varsa sosul/crema deasupra, se poate pune si calda si rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Limba de vita cu sos de smantana
Limba de vita cu sos de smantana din: limba de vita, ceapa, mustar, smantana, faina, pasta de tomate, sare, ulei. Ingrediente: 3 bucati limba de vita 1 ceapa 1 lingura mustar 6 linguri smantana 2 linguri faina 1/2 lingura pasta de tomate sare ulei Mod de preparare: Opareste limbile si curata-le de piele. Pune-le sa […]
Limba cu sos remoulade
Limba cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită sau de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar […]
Pofta buna!