Limba cu sos vanatoresc si paste fainoase
PrinteazaLimba cu sos vanatoresc si paste fainoase din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos.
Poate te intereseaza si Limba cu sos de smantana si paste de tomate
- 1 kg limba vita,
- 1/2 kg morcovii
- 1/4 kg radacina de patrunjel
- 1/4 kg telina
- 1/4 pastirnac
- mirodenii
- foi de dafin
- coriandru
- maghiran
- sare
- piper
- 100 ml vin alb sec
- 2 felii lamaie
- 1 ceapa mare
- 4 linguri bulion de rosii
- 100 ml ulei
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar tos
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de a manca spala limba cu p.perie de sarma si clateste-o in mai multe ape. Pe urma o pui la fiert in apa cu sare, la foc mic, Dupa 2 ore ar trebui sa fie fiarta. O scoti si o lasi foarte putin sa se raceasca.
Numai fierbinte (cat pot suporta la degete) se curata foarte bine de pielita groasa de culoare alba in care este invelita si pe care musai trebuie s-o inlaturi. Tai felii groase de un deget, le pui in oala in care a fiert, adaugi legumele si mai lasi sa fiarba timp de o ora.
Pe urma adaugi bulionul, feliile de lamaie, condimentele si vinul. Lasi sa dea in doua clocote si tragi oala de pe foe. Lasi mancarea in cratita pana a doua zi, cand scoti bucatile de limba pe un paltou iar legumele scurse le pui intr-o tigaie.
Pui si putin ulei, adaugi faina si stingi cu zaharul caramelizat stins la randul lui cu bulion si supa de la limba. Amesteci bine legumele si sosul si eventual daca este prea gros il subtiezi. Fierbi paste fainoase (melcisori sau spaghete), pe care le sotezi prin unt fierbinte si le amesteci cu putie condimente.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- limba cu sos vanatoresc
- https://www restaurantedelux ro/limba-cu-sos-vanatoresc-si-paste-fainoase html
- limbi de rata
Buna limba cu sosul asta
O sa incerc si eu sa vad ce-mi iese
Estu chiar bun. Ceva deosebit fata de eterna limba cu masline