Limba cu sos de smantana din: limba, smantana, unt, faina, ceapa, marar. Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de […]
Limba cu tarhon
PrinteazaLimba cu tarhon din: limba, tarhon, vin, ceapa, bulion, unt, zeama de oase, otet, foi de dafin, piper boabe, sare.
- 1 kg limba fiarta
- 1 legatura tarhon
- 100 ml vin
- 1 ceapa
- 3 linguri bulion
- 50 g unt
- 2 cesti zeama de oase
- 1 lingura otet
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita pui ceapa taiata, otetul, boabe de piper, foi de dafin si 1 ceasca zeama de carne.
Le fierbi inabusit 10-15 minute, apoi strecori zeama.
In compozitie strecurata adaugi untul, bulion, 1 ceasca de zeama de carne, vinul, tarhonul taiat marunt si limba taiata felii.
Lasi sa fiarba 10-15 minute. Potrivesti de sare si amesteci.
Servesti mancarea cu garnitura de cartofi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Limba cu sos vanatoresc
Limba cu sos vanatoresc din: limba de vita, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, mirodenii, foi de dafin, coriandru, maghiran, sare, piper, vin alb sec, lamaie, ceapa, ulei, bulion de rosii, zahar tos. Ingrediente: 1 kg limba vita 1/2 kg morcovii 1/4 kg radacina de patrunjel 1/4 kg telina 1/4 pastirnac mirodenii foi de dafin coriandru maghiran […]
Limba cu sos remoulade
Limba cu sos remoulade din: limba, ceapa, morcov, patrunjel, piper, sare, maioneza, castraveciori murati, mustar, ceapa, marar, otet. Ingrediente: 1 kg limbă de vită sau de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 10 boabe de piper sare Pentru sos: 1 pahar maioneză 2-3 castraveciori muraţi, mici piper alb măcinat 1 linguriţă muştar […]
Pofta buna!