Salsa de avocado: O explozie de arome proaspete – este o rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru a adăuga o notă de prospețime oricărei mese. Avocado-ul cremos se combină cu legume proaspete și arome picante pentru a crea o salsa versatilă, care poate fi folosită ca dip, garnitură sau acompaniament. Ideală pentru petreceri, gustări rapide […]
Limba umpluta cu ciuperci
PrinteazaLimba umpluta cu ciuperci din: limba, paine, ou, ciuperci, lapte, sare, piper, verdeata, ulei, faina, smantana.
Ingrediente:
- 1 limbă de vită sau porc
- miez de pâine
- 1 ou
- 100 g ciuperci
- 1/2 ceaşcă cu lapte
- sare
- piper
- verdeaţă
Pentru sos:
- 100 ml ulei
- 2 linguri cu făină
- 150 g smântână
- 150 ml zeamă de supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Limba umpluta cu ciuperci: Curăţă bine limba, apoi fierbe-o.
Intre timp, căleşte ciupercile, apoi taie-le mărunt. După ce limba s-a răcit, tai-o pe lung şi scoate carnea din mijloc.
Pe aceasta o toci, o amesteci cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ou, ciupercile călite, verdeaţa, sarea şi piperul. Umple limba cu această compoziţie, leag-o cu aţă şi aşaz-o într-o tavă.
Coace-o în cuptor la foc mic, 30 de minute.
Pentru sos, încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mic, presară făina, amestecă bine, apoi stinge cu supa rece. Când făina este aproape fiartă, adaugă smântână şi mai lasă să dea în câteva clocote. Sărează şi piperează după gust.
Toarnă acest sos peste limba umplută şi serveşte.
Pofta buna!
Păstrăv la Air Fryer – Păstrăvul este un pește delicat și savuros, apreciat pentru textura sa fină și gustul subtil. Preparat la air fryer, păstrăvul devine crocant la exterior și suculent la interior, păstrându-și toate valorile nutritive. Această metodă de gătire modernă nu doar că este rapidă și eficientă, dar și sănătoasă, deoarece utilizează foarte […]