Limba umpluta

Printeaza

O reteta de limba de porc umpluta cu ou, paine, patrunjel verde, faina, unt, smantana, lapLimba umplutate, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 limbă de porc (cam de 1 kg)
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Freci carnea cu mălai ca să o cureţi bine, o speli şi o pui la fiert întreagă în apă cu un praf de sare. Fiartă bine, o laşi să se scurgă (nu arunci zeama în care a fiert) şi să se răcească, apoi o desfaci în jumătate cu un cuţit. Scoţi cu cuţitul o parte din carnea din interior.

Treci toată carnea din interior prin maşina de tocat şi ames­teci cu pâinea înmuiată în lapte şi oul bătut. Adaugi sare, piper, verdeaţa tocată, amesteci compoziţia şi umpli limba. O prinzi cu scobitori şi o dai la cuptor într-o cratiţă în care ai pus o lingură cu unt.

Din când în când scoţi cratiţa şi mai torni o cană din zeama în care a fiert limba, apoi dai din nou la cuptor. în acest timp pregăteşti sosul: Topeşti untul rămas într-o tigaie, stingi cu o cană de zeama în care a fiert limba, adaugi smântână amestecată cu făina.

Laşi pe foc până se îngroaşă puţin potriveşti de sare şi piper, torni peste limba umplută şi dai totul la cuptor pentru 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.