Limba de porc cu praz si masline din: limba de porc, ceapa, ulei, praz, masline, faina, bulion, condimente, verdeata. Ingrediente: 1 limbă de porc 2 cepe 1 ceaşcă de ulei 4-5 fire de praz 6-8 măsline 1 lingură de făină 3 linguri bulion condimente verdeaţă Mod de preparare: Speli bine limba, apoi o opăreşti […]
Limba de vaca cu masline
PrinteazaLimba de vaca cu masline din: limba, ceapa, telina, morcov, masline, ulei, sare.
Ingrediente:
- o bucată limbă de vacă
- 2 cepe
- un morcov
- o felie rădăcină ţelină
- 150 g măsline
- 2 foi dafin
- 3 linguri pastă de roşii
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Limba de vaca cu masline: Limba se pune la fiert şi prima apă se aruncă. Se pune din nou la fiert cu apă proaspătă, o ceapă, o foaie de dafin, ţelina şi morcovul.
Se lasă aproximativ o oră la fiert, se scoate, se lasă un pic la răcorit, se scoate imediat pieliţa şi apoi muşchiul rămas curat se taie felii.
In ulei se pune a doua ceapă la călit, se pun şi feliile de limbă, se lasă să se rumenească şi se pune bulionul desfăcut cu apă, în funcţie de cât sos se doreşte a obţine în final.
lasă 20 de minute la fiert, se pun măslinele şi foaia de dafin rămasă, sare şi piper şi se mai lasă 10 minute la fiert. In funcţie de gust, sosul se poate îngroşa cu o linguriţă de făină.
Pofta buna!
Limba de porc cu praz si masline
Pofta buna!