Limba de vita umpluta
PrinteazaLimba de vita umpluta din: limba de vita, ceapa, usturoi, dafin, unt, ou, sare, piper, patrunjel.
- 1 limbă de vită
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 65 g unt
- 1 ou fiert
- 1 gălbenuş de ou crud
- 1 felie franzelă (fără coajă) înmuiată în lapte
- sare
- piper
- coajă de lămâie
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune limba în apă rece, se adaugă sare, ceapa, usturoiul şi foile de dafin şi se fierbe până limba se înmoaie, apoi se scoate şi se curăţă. Aceasta se despică de-a lungul, se scoate carnea din mijloc şi se mărunţeşte.
Felia de franzelă stoarsă se omogenizează cu untul moale, se adaugă oul fiert şi mărunţit, gălbenuşul de ou, se asezonează cu sare, piper, coajă rasă de lămâie şi pătrunjel mărunţit, apoi se amestecă cu carnea mărunţită şi se umple limba cu această compoziţie.
Se înveleşte în folie de aluminiu şi se coace la cuptor. Se serveşte cu sos de roşii sau sos remoulade.
Pofta buna!