Limburger

Printeaza

Limburger

LimburgerDeşi originar din regiunea belgiană Limburg, acest sortiment de brânză cu miros puternic, înţepător şi cu gust delicat a migrat cândva, in secolul XIX, în Germania, unde a devenit o specialitate a regiunii bavareze Allgâu.

Este o brânză moale, din lapte de vacă, galbenă în interior şi cremoasă în exterior, învelită într-o coajă de obicei galben-maronie, spălată cu saramură.

Brânza se lasă la maturat aproximativ trei luni, până apare la suprafaţă floarea de mucegai caracteristică.

Brânza Limburger are aproape întotdeauna un miros extrem de înţepător. Coaja trebuie să fie mai degrabă uscată decât umedă, iar în interior brânza nu trebuie să fie lichidă.

Brânzeturile cu miros extrem de puternic nu au niciodată un gust de aceeaşi intensitate cu a mirosului. Brânza Limburger se serveşte cu pâine neagră de secară, alături de o bere belgiană.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Crema de branza cu smantana si piper

Crema de branza cu smantana si piper

Crema de branza cu smantana si piper Se amestecă 300 g brânză de vaci cu 200 g telemea dată pe răzătoarea mare, 100 g smântână şi 1 rădăcină de ţelină dată pe râzătoare, până ce totul devine o pastă. Se pune sare după gust şi se adaugă piper verde.               […]

Branza Cornish Yarg

Branza Cornish Yarg

Cea mai celebră brânză din Cornwall, Cornish Yarg este semitare şi are un gust bogat.

Branza Cheddar

Branza Cheddar

Brânza cu cel mai cunoscut nume din lume, Cheddar, îşi are originile în comitatul Somerset din sud-vestul Angliei

Branza Roquefort

Branza Roquefort

Roquefort este o brânză tradiţională maturată în peşterile din regiunea Combalou din sudul Franţei, cu vinişoare fine de mucegai albastru-verzui.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.