Limonada cu rom
PrinteazaLimonada cu rom din: lamai, apa, ghimbir, zahar, crema de tartar, rom, gheata, menta.
Pentru sirop:
- 8 lămâi, coapte
- 1,5 l apă
- 125 g ghimbir proaspăt, ras
- 1 kg zăhăr
- 2 linguriţe cu cremă de tartar
Pentru servit:
- rom
- apă minerală
- gheaţă
- felii de lămâie sau de ghimbir
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pentru a face siropul, spală bine lămâile şi rade coaja. Stoarce sucul, încălzeşte sucul de lămâie împreună cu restul ingredintelor pentru sirop într-o cratiţă, amestecă până se dizolvă zahărul. Fierbe la foc mic timp de 20 de minute.
Lasa-l să se răcească, trece-l prin sită şi păstreaza-l la frigider. Pentru a servi, pune un păhărel de rom (dacă vrei) în pahar, adaugă sirop, apă minerală, gheaţă, felii de lămâie şi frunze de mentă.
Savurati!