Limonada cu rom

Printeaza

Limonada cu rom din: lamai, apa, ghimbir, zahar, crema de tartar, rom, gheata, menta.

Ingrediente:Limonada cu rom

Pentru sirop:

  • 8 lămâi, coapte
  • 1,5 l apă
  • 125 g ghimbir proaspăt, ras
  • 1 kg zăhăr
  • 2 linguriţe cu cremă de tartar

Pentru servit:

  • rom
  • apă minerală
  • gheaţă
  • felii de lămâie sau de ghimbir
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pentru a face siropul, spală bine lămâile şi rade coaja. Stoarce sucul, încălzeşte sucul de lămâie împreună cu restul ingredintelor pentru sirop într-o cratiţă, amestecă până se dizolvă zahărul. Fierbe la foc mic timp de 20 de minute.

Lasa-l să se răcească, trece-l prin sită şi păstreaza-l la frigider. Pentru a servi, pune un păhărel de rom (dacă vrei) în pahar, adaugă sirop, apă minerală, gheaţă, felii de lămâie şi frunze de mentă.

 

Savurati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.