Limonada cu ghimbir si menta
PrinteazaLimonada cu ghimbir si menta din: lamai, apa plata, menta, ghimbir, miere, apa.
Limonada este o bautura racoritoare dulce-acrisoara, care este facuta in general din suc de lamaie, apa si zahar. Este una dintre cele mai populare bauturi de vara, datorita gustului sau racoritor si a proprietatilor sale hidratante.
Limonada este o bautura bogata in vitamina C si antioxidanti, care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si la intarirea sistemului imunitar.
Din cauza continutului de zahar, consumul excesiv de limonada poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange si poate creste riscul de aparitie a cariilor dentare.
Pentru a reduce continutul de zahar din limonada, se poate inlocui zaharul cu indulcitori naturali, precum mierea sau siropul de artar.
- 7 lămâi
- 750 ml apă plată (sau minerală)
- menta
pentru siropul de ghimbir:
- 7 cm de ghimbir
- 150 ml miere
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Pentru sirop, înfierbântă apa. Dă deoparte, adaugă mierea și amestecă până ce aceasta se dizolvă.
Pune ghimbirul ras fin și acoperă. Lasă la infuzat jumătate de oră (sau mai mult dacă-ți dorești un gust mai picant).
La final, strecoară siropul de ghimbir și lasă-l să se răcească.
Stoarce șase lămâi și strecoară zeama. Toarnă deasupra apa și sirop de ghimbir după gust.
Amestecă și dă la rece. Servește limonada cu miere și ghimbir cu felii de lămâie și frunze de mentă.
Limonada cu ghimbir si menta
Savurati!