Limonada cu ghimbir si miere
PrinteazaLimonada cu ghimbir si miere din: lămâi, apa minerala, ghimbir, menta, zahar sau miere.
- 3 lămâi
- 1 l apă minerală
- 1 bucată de ghimbir de cca 2 cm
- mentă
- zahăr sau miere după gust
Mod de preparare:
Speli bine lămâile şi le tai în jumătate. Le storci bine în aparat. Tai coaja rămasă în pătrăţele de 1 cm. Cureţi bucata de ghimbir şi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Amesteci apa, sucul de lămâie, ghimbirul şi zahărul sau mierea, într-o cană sau într-un castron mare de sticlă.
Strecori limonada şi o torni într-o carafă, peste bucăţile de coajă de lămâie, care vor da şi ele aromă băuturii. Serveşti limonada cu cuburi de gheaţă, decorată cu frunzuliţe de mentă.
Dacă suferi de diabet, poţi înlocui zahărul sau mierea cu îndulcitor.