Limonadă cu mentă și lămâie din: zahar, suc de lamaie, menta, apa, gheata.
Menta este o plantă aromatică originară din regiunile din Asia și Europa. Proprietățile sale antispastice și antiinflamatorii o fac să fie utilizată în mod obișnuit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi greața, arsurile la stomac, balonarea și indigestia.
Este bogată în antioxidanți, cum ar fi acizii fenolici, flavonoidele și carotenoidele, care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi.
Menta poate îmbunătăți și sănătatea orală, deoarece uleiurile sale esențiale pot reduce inflamația gingiilor și ameliora respirația urât mirositoare. De asemenea, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, datorită proprietăților sale relaxante.
Lămâia este bogată în vitamina C, o vitamină esențială pentru sistemul imunitar și sănătatea pielii. De asemenea, este bogată în antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoidele, care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi.
Consumul de lămâie poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral, deoarece poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL (colesterol rău) din sânge.
Ingrediente:
1 cană de zahăr / zahar brun
1 cană de suc de lămâie proaspăt stors
1 cană de mentă proaspătă
6 căni de apă
Gheață
Mod de preparare:
Puneți zahărul, suc de lămâie, mentă și 2 căni de apă într-un blender și amestecați bine.
Adăugați celelalte 4 căni de apă și amestecați din nou.
Adăugați gheața și amestecați până când limonada este bine răcită.
Limonada de pepene galben din: pepene, apa minerala, lamai, gheata, menta. Ingrediente: 1 pepene galben 1 l apa minerala 2 lamai menta gheata Mod de preparare: Se taie cubuleţe miezul de la 1 pepene galben sau se decupează biluţe cu cleştele de îngheţată. Intr-o carafă de sticlă se combină sucul stors de la 2 […]
Limonada cu sifon si lamaie din: lamaie, zahar, sifon, lamaie. Ingrediente: zeama de la 2 lămâi 2-4 linguri zahăr apă minerală sau sifon cîteva feliuţe de lămâie Mod de preparare: Zeama de lămâie se amestecă bine cu zahărul şi apoi se adaugă apa minerală. Se serveşte cu gheaţă, iar în fiecare pahar se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.