Limonada cu Pere si Ghimbir

Printeaza

Limonada cu Pere si Ghimbir – Perfecta pentru a-ti potoli setea in zilele toride, limonada cu pere si ghimbir va deveni rapid favorita familiei tale.

  • Preparare: 15 minute
  • Timp total: 15 minute

Ingrediente:

  • Pere (2 bucati): Perele sunt fructe dulci si suculente care adauga o textura placuta si un gust delicat limonadei.
  • Lamai (3 bucati): Lamaile sunt esentiale pentru a oferi acea nota acrisoara specifica limonadei.
  • Ghimbir proaspat (aprox. 5 cm): Ghimbirul adauga o aroma usor picanta si racoritoare, amplificand complexitatea gustului.
  • Miere (2-3 linguri): Mierea este un indulcitor natural care echilibreaza aciditatea lamailor si intensifica aroma perelor.
  • Apa plata sau minerala (1 litru): Apa este baza limonadei, diluand sucurile pentru a obtine o bautura racoritoare.
  • Cuburi de gheata (optional): Gheața racoreste instantaneu limonada, facand-o perfecta pentru zilele calduroase.
  • Frunze de menta proaspata (pentru decor): Menta adauga un plus de prospetime si un aspect vizual atragator bauturii.

 

Mod de preparare:

Spala perele, curata-le de coaja si taie-le in bucati mici, eliminand cotorul si semintele. Daca doresti o textura mai fina, poti pasa perele cu un blender pana obtii un piure fin.

Curata ghimbirul de coaja si da-l pe razatoarea fina. Cantitatea de ghimbir poate fi ajustata in functie de cat de picanta doresti sa fie limonada.

Taie lamaile in jumatati si stoarce-le pentru a obtine suc proaspat. Daca preferi o limonada mai putin acra, poti adauga suc de la mai putine lamai sau poti combina cu suc de portocale pentru o nota mai dulce.

Intr-un recipient mare, combina sucul de lamaie, piureul de pere si ghimbirul ras. Adauga mierea si amesteca bine pana cand aceasta se dizolva complet in amestecul de fructe.

Toarna treptat apa in amestec, amestecand continuu pentru a asigura o distribuire uniforma a aromei. Poti folosi apa minerala pentru un efect efervescent sau apa plata pentru o limonada clasica.

Pune cateva cuburi de gheata in pahare si toarna limonada proaspata peste ele. Decoreaza cu frunze de menta pentru un aspect racoritor si serveste imediat.

Daca doresti, poti lasa limonada la frigider pentru 1-2 ore pentru a permite aromelor sa se matureze si sa se intrepatrunda mai bine.

Reteta Limonada cu Pere si Ghimbir

Sfaturi:

  • Ghimbirul: Daca nu esti obisnuit cu gustul picant al ghimbirului, incepe cu o cantitate mai mica si ajusteaza dupa gust.
  • Indulcirea: Mierea poate fi inlocuita cu sirop de agave sau zahar daca doresti un alt tip de indulcitor.
  • Variatii: Pentru un plus de savoare, poti adauga in limonada si alte fructe, cum ar fi mere, kiwi sau castravete.

Valori nutritionale:

  • Calorii: Aproximativ 80 kcal per portie (200 ml)
  • Proteine: 0.5g
  • Lipide: 0g
  • Carbohidrati: 20g
  • Fibre: 2g

 

De asemenea, pentru o experienta non-alcoolica, poti servi aceasta limonada alaturi de un ceai verde rece sau un ceai de menta cu gheata, care vor accentua prospetimea si gustul placut al bauturii.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.