Briose limoncello din: forme din hartie, foietaj, ciocolata alba, migdale, ou, zahar vanilat, coaja de lamaie, lichior de lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 12 forme din hârtie de copt 450 g foietaj (congelat) 150 g ciocolată albă 175 g migdale măcinate 1 ou 1 pacheţel zahăr vanilat coajă rasă de lămâie netratată 9 linguri de […]
Limoncello
PrinteazaLimoncello din: lamaie, zahar, apa, alcool.
- 6 lămâi
- 350g zahăr
- 1/2 l apă
- 1/2 l alcool de 90°
Mod de preparare:
Descojeşti lămâile fin, fără partea albă, care este amară. Laşi coaja la macerat în alcool, o săptămână într-un recipient bine închis, într-un loc răcoros şi ferit de lumină (în cămară, spre exemplu sau într-un dulap pe balcon).
Faci un sirop cu apă şi zahăr. Laşi la fiert 20 de minute şi aştepţi ca zahărul să se dizolve complet.
Strecori alcoolul în care s-a macerat coaja, îl amesteci cu siropul rece.
Păstrezi lichidul în frigider sau în congelator (nu îngheaţă datorită alcoolului).
Serveşti foarte rece.
Limoncello
poate iti place si:
Briose limoncello
Cocktail de Aperol si limoncello
Cocktail de Aperol si limoncello din: vodka, limoncello, triplu sec, Aperol sau Campari, suc de portocale, portocale, lamaie, bete pentru cocktail. Ingrediente: 100ml de vodka 100ml de limoncello 1 lingură de triplu sec 200ml de Aperol sau Campari 300ml suc de portocale Pentru servit: felii de portocală şi lămâie pe beţe pentru cocktail Mod […]
Pofta buna!
Am gustat, si e foarte, foarte dulce …