Lin cu garnitura de sos de castraveti cu oua
PrinteazaLin cu garnitura de sos de castraveti cu oua
- 1,500 kg lin
- 300 g castraveţi verzi
- 2 fire de ceapă verde
- sare
- piper
- 2 legături de mărar
- 60 g ulei
- 2 ouă
- cateva măsline
Mod de preparare:
Se pune într-un vas apă, sare şi o ceapă. Cînd apa fierbe, se pune linul bine spălat şi se fierbe 15-20 minute, la foc domol.
Castraveţii se curăţă, se rad pe râzătoare şi se sotează cu 50 g ulei. Cînd s-au răcit, se amestecă cu 1 ouă fierte tari şi tocate, mărarul şi o ceapă tăiate mărunt, sare, piper şi puţin oţet.
Linul se aşază pe un platou lung şi se garniseşte cu verdeaţă şi cateva măsline.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!