Mied – Hidromel – Rețetă Autentică din: apa, miere, drojdie, lamaie, portocala. Descoperiți secretul nectarului zeilor cu această rețetă autentică de hidromel sau mied, o băutură fermentată ancestrală care datează din vremea vikingilor și a zeilor nordici. Hidromelul, adesea numit și “mierea de aur”, este nu doar o băutură cu un gust divin, ci și […]
Lin gatit
PrinteazaLin gatit din: lin, unt, ceapa, ardei gras, bulion, vin, morcovi, cartofi, marar, lamaie, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- l kg lin
- 100g unt
- 2 cepe
- 2 ardei graşi (roşu, verde)
- 2 linguri bulion
- 250 ml vin alb sec
- 4 morcovi
- 500g cartofi
- 1legatura mărar
- lămâie
- lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
curăţă peştele şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu morcovii şi cartofii, tăiaţi cubuleţe mai mari, zeama de lămâie, 50g unt şi mărarul tocat mărunt.
adaugă apoi un sos făcut separat din făină, ceapă tocată mărunt şi ardei graşi tăiaţi, care se călesc în 50g de unt şi se sting cu bulionul dizolvat cu vinul alb.
Se mai fierbe 20 de minute. Când peştele şi legumele sunt fierte, se scot pe un platou şi se pune sosul, pe deasupra.
Pofta buna!
Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic
Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic din: fazan, orez salbatic, fructe uscate, ierburi proaspete, usturoi, sare, piper, vin alb sec, supa. Această rețetă de fazan umplut oferă o experiență culinară de neuitat, cu un amestec bogat de fructe uscate, orez sălbatic și ierburi care conferă fazanului o textură și un gust uimitor. Fazanul […]
As manca lin, pacat ca nu prea se mai gaseste.