Linguine con gamberi, zafferano e limone
PrinteazaO reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz.
- Paste linguini – 250 g
- ulei de măsline extravirgin
- usturoi
- 8 creveţi proaspeţi
- 4 roşii cherry
- şofran yemenit
- vin alb sec
- coajă de lămâie – 5 g
- sare roz
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, se rumeneşte un căţel de usturoi, adăugând roşiile cherry tăiate în patru. După un minut, se adaugă creveţii şi se coc alături de usturoi şi de roşiile cherry, adăugând restul ingredientelor şi 1/2 pahar de vin alb sec.
Intre timp, se pune şofranul într-un vas cu apă caldă, care va capăta culoarea galbenă, urmând sa fie adăugat preparatului. Pastele se coc 4 minute în apa clocotită cu sare, după care se scurg de apă şi se termină coacerea în tigaia cu sosul pregătit, până când pastele prind culoarea galbenă şi gustul şofranului.
La final, se mai adaugă coaja de lămâie, uleiul extravirgin şi pătrunjel.
Linguine con gamberi, zafferano e limone
Pofta buna!