Linguine cu creveţi şi roşii

Printeaza

Linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 350 g linguine

pentru asezonare:

  • 8 creveţi
  • 20 roşii micuţe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva frunze de busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală creveţii şi scoate-le filamentul negru din interior. Căleşte usturoiul şi ardeiul iute întregi într-o tigaie cu uleiul de măsline încins, pune creveţii şi căleşte-i încă 2 mi­nute la foc mare.

Spală roşiile, taie-le sferturi, scoate-le semin­ţele şi pune-le în tigaie, peste creveţi. Amestecă bine toate ingredientele şi sotează-le câteva minute. Pune sare şi piper, după gust.

Fierbe pastele în apă cu un praf de sare. Scurge-le şi pune-le peste sosul de creveţi şi aromează-le cu frunzele de busuioc rupte cu mâna.

Linguine cu creveţi şi roşii

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • linguini cu creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.