Linguine cu dovlecei şi roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de linguine cu: ulei de masline, costita afumata, dovlecei, usturoi, ardei iute, zahar tos, otet de vin, rosii, patrunjel.
- 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit
- 140g de costiţă afumată (fără os) sau de bacon, tăiat cubuleţe
- 1 dovlecei de mărime medie, tăiaţi bucăţi
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- un praf de ardei iute uscat şi mărunţit
- un stop de zahăr tos
- 1lingură de oţet din vin roşu
- 2 conserve a câte 400g de roşii-prună
- 400g de linguine
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se prăjeşte costiţa până când devine crocantă, se adaugă dovleceii, apoi se mai lasă 4 minute până când se rumenesc. Se adaugă usturoiul şi ardeiul iute, se lasă pe foc 1 minut, apoi se presară cu zahăr şi un strop de oţet.
Se adaugă roşiile din conservă, se dă flacăra mare, se asezonează cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc 10 minute. In timp ce sosul este la fiert, se prepară pastele şi se scurg. Se amestecă pastele cu sosul, apoi ulei de măsline.
Linguine cu dovlecei şi roşii
Pofta buna!