Linguine cu nuci şi rucola
PrinteazaO reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan.
- 300 g linguine
pentru asezonare:
- 50 g nuci
- 1 legătură rucola
- 100 ml supă de legume
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curăţă nucile de coajă şi taie-Ie mai mari. Spală rucola, usuc-o bine şi taie-o mărunt. Prăjeşte nucile într-o crăticioară cu 1 lingură de ulei încins şi un praf de sare, apoi stinge-le cu supa.
Fierbe linguinele în apă clocotită cu un praf de sare. Scurge-le şi amestecă-le cu rucola tocată. Răstoarnă pastele în sosul de nuci, amestecă şi serveşte-le calde.
Linguine cu nuci şi rucola
Poftă bună!