Linguine cu somon afumat şi mazăre
PrinteazaO reteta de linguine cu somon afumat si mazare din: mazare, sare, zahar, paste, somon afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de peste, smantana, suc de lamaie, vermut si piper.
- 500 g mazăre boabe în păstăi
- sare
- zahăr
- 400 g paste (de ex. linguine)
- 200 g somon afumat feliat
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 ml supă de peşte
- 200 ml smântână
- 1-2 linguri suc de lămâie
- 1 strop de vermut
- piper
Mod de preparare:
Se scot boabele din păstăile de mazăre şi se fierb cca 10 min. în apă cu sare şi o linguriţă zahăr. Se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Somonul afumat se taie fâşii. Se toaca ceapa si usturoiul. Se călesc în ulei încins, într-o tigaie.
Se adaugă boabele de mazăre şi se stinge cu supă de peşte şi smântână. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se condimen¬tează sosul cu suc de lămâie, vermut, sare şi piper. Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu somon şi sos; se servesc imediat.
Linguine cu somon afumat şi mazăre
Pofta buna!