Linguine cu sos de rosii

Printeaza

Linguine cu sos de rosii

Linguine cu sos de rosii

Ingrediente:

  • 100 g linguine (paste subţiri)
  • sare
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g roşii coapte
  • 3 crenguţe busuioc
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 2 linguri smântână
  • piper
  • puţin zahăr

Preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet.

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le bucăţi.Spălaţi busuiocul şi tăiaţi-l fâşii. Opriţi câteva frunzuliţe pentru ornat.

Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi acolo ceapa şi usturoiul circa 2 minute. Adăugaţi roşiile şi înăbuşiţi totul 2 minute amestecând continuu. Adăugaţi smântână. Săraţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le circa. 5 minute să fiarbă

Scurgeţi pastele. încorporaţi în sos busuiocul tăiat şi amestecaţi. Condimentaţi-I cu sare, piper şi zahăr. Serviţi-l cu pastele şi ornaţi-le cu frunzele de busuioc.

Linguine cu sos de rosii

Linguine cu sos de rosii.jpg

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi plac pastele. Sa fac si eu niste linguine cu sos de rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.