Linguine cu sos de rosii
PrinteazaLinguine cu sos de rosii
Ingrediente:
- 100 g linguine (paste subţiri)
- sare
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 200 g roşii coapte
- 3 crenguţe busuioc
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 linguri smântână
- piper
- puţin zahăr
Preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet.
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le bucăţi.Spălaţi busuiocul şi tăiaţi-l fâşii. Opriţi câteva frunzuliţe pentru ornat.
Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi acolo ceapa şi usturoiul circa 2 minute. Adăugaţi roşiile şi înăbuşiţi totul 2 minute amestecând continuu. Adăugaţi smântână. Săraţi-le, piperaţi-le şi lăsaţi-le circa. 5 minute să fiarbă
Scurgeţi pastele. încorporaţi în sos busuiocul tăiat şi amestecaţi. Condimentaţi-I cu sare, piper şi zahăr. Serviţi-l cu pastele şi ornaţi-le cu frunzele de busuioc.
Linguine cu sos de rosii
Poftă bună!
Imi plac pastele. Sa fac si eu niste linguine cu sos de rosii.