Linguine cu legume din: linuine integrale, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, ardei iute, piper negru, sare, patrunjel, parmezan. Această rețetă este o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru o cină ușoară. Pastreaza continutul caloric sub control și conține multe legume și fibre. Este de asemenea o opțiune vegetariană și poate fi adaptată […]
Linguine cu miel şi pesto
PrinteazaLinguine cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen, piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel.
Ingrediente:
- 1 catel de usturoi
- 60 g seminte de pin
- 125 ml supa de legume
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura parmezan ras
- 1 lingura oregano
- 2 linguri patrunjel tocat
- 6 curmale
- 1/2 lingurita chimen
- boia dulce
- piper
- 500 g paste tip linguine
- 6-8 frunze de radicchio
- 500 g file de miel
Mod de preparare:
Se prepară sosul pesto: se toacă usturoiul şi seminţele de pin şi se amestecă împreună cu supa de legume, 3 linguri de ulei de măsline, parmezan, oregano şi pătrunjel.
Se curăţă curmalele de sâmburi şi se toacă; se înglobează în pesto. Se adaugă sare, chimen şi boia.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se spală, se şterg şi se taie fâşii frunzele de radicchio.
Carnea se sărează, se piperează şi se prăjeşte în restul de ulei, cca 6 min. pe toate părţile. în interior trebuie să rămână încă roz (facem proba cu degetul: când o apăsăm, carnea trebuie să cedeze imediat, apoi să revină rapid la forma iniţială).
Dacă nu cedează la presiune, înseamnă că nu e pătrunsă.
Se scurg pastele şi se amestecă într-un castron cu radicchio şi pesto.
Se taie carnea felii şi se aşază pe paste. Se ornează eventual cu verdeaţă.
Linguine cu miel şi pesto
Pofta buna!