Linguine cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de linguine cu pui din: sparanghel verde, ardei iute, usturoi, paste, piept de pui, ulei, lapte de cocos, suc de lamaie, sare si piper.
- 500 g sparanghel verde
- 1 ardei iute rosu
- 1 catel de usturoi
- 400 g paste (linguine)
- 4 fileuri de piept de pui
- 3 linguri ulei
- 200 ml lapte de cocos
- suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie capetele de sparanghel, iar tijele se decojesc în dreptul treimii inferioare. Se spală apoi tijele, după care se taie bucăţi. Se curăţă ardeiul iute de seminţe şi se toacă; la fel, usturoiul.
Se fierb pastele într-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie fasii carnea. Se incing in tigaie 2 linguri de ulei si se prajesc sparanghelul, ardeiul iute si usturoiul circa 2 minute. Se toarna laptele de cocos si se lasa sa fiarba la foc moale circa 5 minute.
Se adauga carnea si se mai fierbe 2 minute. Se adauga sare, piper si suc de lamaie. Se scurg pastele si se amesteca impreuna cu sosul de pui.
Linguine cu pui
Pofta buna!