Linguine cu sos rece
PrinteazaO reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan.
- 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate
- 25 g busuioc verde tocat
- 4 linguri ulei de masline
- 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate
- 2 linguri menta verde tocata
- 2 lingurite coaja rasa de portocala
- 3 catei de usturoi tocati fin
- piper dupa gust
pentru servit:
- 350 g linguine sau spaghete
- 4 linguri parmezan proaspat ras
Mod de preparare:
Se amestecă roşiile, busuiocul, uleiul, pătrunjelul, menta, coaja rasă de portocală, usturoiul şi piperul într-un castron. Se lasă să se infuzeze la temperatura camerei cel puţin 30 de minute sau maximum 2 ore.
Se fierb pastele într-o oală mare cu apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine şi se pun într-un castron mare. Se adaugă pe deasupra sosul şi se presară parmezan.
Linguine cu sos rece
Pofta buna!