Linguine cu varza si ansoa
PrinteazaO reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino.
- 400 g linguine sau spaghete
- 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm
- 4 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi, feliati gros
- 1 conserva de 50 g de ansoa in ulei
- 1 varf de lingurita fulgi de chilli
pentru toppingul crocant:
- 1-2 linguri ulei de masline
- 50 g pesmet proaspat
- 4 linguri de patrunjel, tocat marunt
- 2 linguri de pecorino sau parmezan, ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet. în ultimele 4 minute de fierbere, se adaugă varza. Intre timp, se încinge uleiul într-o crăticioară mică şi se prăjeşte usturoiul. Imediat ce devine galben, se scoate cu o furculiţă şi se pune deoparte. E foarte important ca usturoiul să nu se ardă, căci va schimba gustul uleiului într-unui amar.
Se adaugă toată conserva de anşoa (inclusiv uleiul) şi se prăjeşte 1-2 minute, zdrobind peştele cu o furculiţă. Se toarnă 150ml de apă fiartă (se iau 1-2 polonice din apa în care fierb pastele) şi se lasă să fiarbă încet, până când sunt gata şi pastele.
Pentru topping, se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc pesmetul şi pătrunjelul 5 minute, amestecând continuu, până ce pesmetul a devenit rumen şi auriu. Se încorporează brânza.
Se scurg pastele şi se răstoarnă la loc în oală. Se adaugă sosul de anşoa, usturoiul, fulgii de chilii şi mult piper negru proaspăt râşnit. Se amestecă şi se împarte în boluri. Se presară cu toppingul fierbinte şi se serveşte.
Linguine cu varza si ansoa
Pofta buna!