Linguinne a la peperonata

Printeaza

Linguinne a la peperonata din: ardei, ceapa, ulei, rosii, linguinne.

Ingrediente: Linguinne a la peperonata

  • 3 ardei grasi colorati
  • 1 ceapa medie
  • putin ulei pentru prajit
  • 5 rosii medii
  • 250 gr. paste linguinne

 

Mod de preparare:

Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie.

Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa, se decojesc si se taie fisii.

Sosul: se incalzeste putin ulei, se adauga ceapa taiata solzisori si se caleste 2 minute, pina devine translucida.

Se adauga rosiile, la care s-a scos mijlocul cu semintele si s-au taiat cubulete, si fisiile de ardei. Separat, se fierb pastele (linguine sau un alt fel de spaghete) cit timp scrie pe pachet.

Se pun pastele intr-un castron si deasupra se toarna sosul.

Se condimenteaza dupa gust si se orneaza cu frunze de busuioc si parmezan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.