Linguinne a la peperonata
PrinteazaLinguinne a la peperonata din: ardei, ceapa, ulei, rosii, linguinne.
- 3 ardei grasi colorati
- 1 ceapa medie
- putin ulei pentru prajit
- 5 rosii medii
- 250 gr. paste linguinne
Mod de preparare:
Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie.
Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste apa, se decojesc si se taie fisii.
Sosul: se incalzeste putin ulei, se adauga ceapa taiata solzisori si se caleste 2 minute, pina devine translucida.
Se adauga rosiile, la care s-a scos mijlocul cu semintele si s-au taiat cubulete, si fisiile de ardei. Separat, se fierb pastele (linguine sau un alt fel de spaghete) cit timp scrie pe pachet.
Se pun pastele intr-un castron si deasupra se toarna sosul.
Se condimenteaza dupa gust si se orneaza cu frunze de busuioc si parmezan.
Pofta buna!