Linte cu ciulama de ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de linte cu ciulama de ciuperci din: ceapa, patrunjel, ciuperci, faina, lapte, sare, piper, ceapa, linte si ulei.

Ingrediente:Linte cu ciulama de ciuperci

  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 5oo g ciu­perci proaspete
  • 1oo g făină
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper

linte:

  • 2 cepe
  • 25o g linte
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se fierbe lintea până când se înmoaie. Ce­pele se spală, se taie şi se călesc în ulei.

Se adaugă boabele de linte, se presară sare şi piper şi se lasă pe foc 5-6 minute.

Pentru ciulama, se toacă ceapa mărunt, iar ciupercile se spală, se curăţă de pieliţe şi de codiţe şi se taie felii.

Se căleşte ceapa 1 minut în ulei încins şi apoi se adaugă şi ciu­percile. Se dizolvă făinăîn laptele fierbinte şi se toarnă peste ciuperci.

Se mai fierbe totul 10-20 minute, amestecând încontinuu, se pune sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se dă deoparte. Se serveşte cu sote de linte.

Linte cu ciulama de ciuperci

Linte cu ciulama de ciuperci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.