Linte cu ciulama de ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de linte cu ciulama de ciuperci din: ceapa, patrunjel, ciuperci, faina, lapte, sare, piper, ceapa, linte si ulei.
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 5oo g ciuperci proaspete
- 1oo g făină
- 250 ml lapte
- sare
- piper
linte:
- 2 cepe
- 25o g linte
- 150 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală lintea şi se lasă o noapte în apă rece. A doua zi se schimbă apa şi se fierbe lintea până când se înmoaie. Cepele se spală, se taie şi se călesc în ulei.
Se adaugă boabele de linte, se presară sare şi piper şi se lasă pe foc 5-6 minute.
Pentru ciulama, se toacă ceapa mărunt, iar ciupercile se spală, se curăţă de pieliţe şi de codiţe şi se taie felii.
Se căleşte ceapa 1 minut în ulei încins şi apoi se adaugă şi ciupercile. Se dizolvă făinăîn laptele fierbinte şi se toarnă peste ciuperci.
Se mai fierbe totul 10-20 minute, amestecând încontinuu, se pune sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi se dă deoparte. Se serveşte cu sote de linte.
Linte cu ciulama de ciuperci
Pofta buna!