Linte cu carnati picanti
PrinteazaLinte cu carnati picanti din: linte, unt, ceapa, chimion, carnati.
- 300 g linte
- 2 linguri unt
- 2 cepe +1 ceapă
- 1 linguriţă seminţe de chimion pisate
- 2-3 căni supă de legume (sau apă călduţă)
- 300 g cârnaţi picanţi
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pune lintea la înmuiat, încinge untul într-o oală mare. Căleşte ceapa tocată doar un minut, amestecând tot timpul. Adaugă chimionul şi lintea şi mai lasă putin pe foc.
Stinge cu o ceaşcă de supă, potriveşte de sare, apoi transferă totul-într-o tavă sau tigaie ceramică. Pune cârnaţii tăiaţi felii subţiri ici-colo şi, opţional, o ceapă tăiată rondele.
Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, încă 30-35 de minute (până când lintea e complet înmuiată).
Pofta buna!