Linte cu carnati
PrinteazaLinte cu carnati din: linte, varza, carnati, morcov, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper.
- 200 g linte
- 1/2 varză mare
- 2 cârnaţi de casă afumaţi
- un morcov
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- o linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper
- 3-4 fire mărar
Mod de preparare:
Lintea se pune la fiert cu apă şi se lasă 10 minute. Se călesc carnaţii tăiaţi felioare şi, după rumenire, se scot
In acelaşi ulei se pun la călit ceapa tocată şi morcovul ras şi se presară cu sare. Când au devenit sticloase, se adaugă varza fin tăiată. Se lasă pe foc 10 minute.
Intr-un vas de cuptor se pun lintea, varza, carnaţii, cimbrul, piperul, 100 ml apă şi se lasă la cuptor circa 30 de minute. Se serveşte cu mărar proaspăt tocat deasupra.
Pofta buna!