Linte cu castane
PrinteazaLinte cu castane din: castane, usturoi, ulei, linte, cimbru, dafin, rosii, chili, sare, piper, patrunjel.
- 10 castane
- 2 caţei de usturoi
- 6 linguri de ulei de măstine
- 250 g linte galbena
- 2 linguri de cimbru proaspat tocat
- 1 foaie de dafin
- 100 g roşii (la conserva)
- 1 vârf de cuţit de praf de chili
- 1 linguriţă de granule de supă instant
- sare
- piper
- 1/2 de legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Se preincălzeşte cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilaţie ta 160°C). Castanele se crestează în cruce şi se coc într-o tavă timp de aproximativ 30 de minute, până crapă. După aceea, se lasă să se răcească puţin, se descojesc, se toacă grosidr sau se taie în sferturi.
Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încing 2 linguri de ulei şi se căleşte usturoiut. Se adaugă lintea şi se amestecă bine. Cimbrut şi dafinul se încorpo-rează în compoziţia de linte, apoi se umpte cratiţa cu apă.
Lintea se fierbe la foc mediu circa 30 de minute.
Castanele tocate se rumenesc fără grăsime într-o tigaie, până când încep se elibereze aromă. După aceea, se adaugă în oala cu linte împreună cu roşiile şi boiaua, apoi se încorporează şi supa instant şi se mai lasă totut pe foc încă 20 de minute, până când scade aproape tot lichidul.
Mâncarea se condimentează cu sare şi piper. Deasupra se picură restul uleiului de măsline. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă, se toacă grosier şi se încorporează în linte.
Mâncarea se serveşte alături de ciabatta.
Linte cu castane
Pofta buna!