Linte cu costita afumata
PrinteazaLinte cu costita afumata
- 500 g linte
- 300 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură untură
- 1 lingură bulion
- 1 foaie de dafin
- sare
Mod de preparare:
Se alege lintea, se spală şi se pune într-o cratiţă cu apă rece să fiarbă pe jumătate, în clocote mici. Se prăjeşte uşor, cu o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi se aşază aceeaşi cratiţă cu lintea şi cu costiţa tăiată bucăţi.
Se lasă să fiarbă circa o oră la foc potrivit. Se adaugă puţin bulion de roşii, un fir de usturoi, o frunză de dafin sau o crenguţă de cimbru şi sare cât trebuie.
Se acoperă, se dă la cuptor şi se mai ţine un sfert de oră. Aceeaşi mâncare se poate pregăti şi cu fasole boabe.
Pofta buna!