Linte cu legume la cuptor
PrinteazaLinte cu legume la cuptor din: dovleac, ceapa rosie, ardei, usturoi, ulei de masline, pasta de curry, linte verde, supa de legume, coriandru.
- 1 dovleac mediu (circa 1 kg)
- 1 ceapă roşie, felii groase
- 3 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în fâşii
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri pastă de curry
- 2 conserve a câte 400g de linte verde, boabele scurse şi clătite
- 150 ml supă fierbinte de legume
- 1 mână de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, decojeşte dovleacul. Taie-l în două pe lungime, înlătură seminţele cu ajutorul unei linguri, apoi taie miezul pe lăţime în felii cu grosimea de 1cm.
Pune feliile de dovleac într-o tavă mare, împreună cu ceapa, ardeii şi usturoiul. Combină uleiul cu pasta de curry şi stropeşte legumele cu acest sos. Amestecă bine pentru ca legumele să fie acoperite cu mixul pe bază de curry şi asezonează.
Coace legumele 30 de minute, până când încep să se înmoaie. Adaugă lintea şi supa în tavă şi amestecă. Dă tava din nou la cuptor, pentru alte 5-10 minute, până când legumele devin moi. Adaugă coriandrul, amestecă şi serveşte imediat.
Linte cu legume la cuptor
Pofta buna!