Linte cu orez
PrinteazaLinte cu orez din: linte, orez, praz, ceapa, rosii, ulei, chimen, sare, piper, boia.
- 250 g linte roşie
- 200 g orez
- 1 fir de praz
- 1 ceapă tocată
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 1 ceaşcă de ulei de măsline
- chimen
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Speli lintea şi o pui la fiert. Când apa dă în clocot, scurgi apa şi o înlocuieşti, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Când lintea este pe jumătate gata, pui chimen, adaugi orezul şi încă puţină apă, dacă e nevoie, şi laşi să fiarbă.
Prăjeşti ceapa şi prazul în uleiul încins, apoi le adaugi împreună cu uleiul peste linte şi orez. Serveşti mâncarea ca atare sau ca garnitură la carne de pasăre.
Pofta buna!