Linte cu sunca si pastarnac
PrinteazaLinte cu sunca si pastarnac din: linte, şuncă slabă, unt, faină, oţet, supă de carne, păstârnac, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g linte
- 200 g şuncă slabă
- 2 linguri unt
- 1 lingură faină
- 1 lingură oţet
- 1 cană supă de carne
- 1 păstârnac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală lintea şi se fierbe în apă câldă cu un păstâmac, care are calitatea că dă mâncării un gust bun şi dulceaţă.
Se lasă să scadă, timp în care se pregăteşte un sos din supă de came, o lingură de oţet, sare şi o lingură de faină. Se pune lintea peste sos, se adaugă sare şi piper boabe şi se scade totul la foc mic.
Când este gata, mâncarea se amestecă cu felii de şuncă călite în unt. Se serveşte caldă.
Pofta buna!