Linte cu paste şi crenvurşti
PrinteazaO reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti, piper, otet, zahar si patrunjel tocat.
- 150 g cartofi
- legume pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc)
- 1 cutie de linte maronie (850 ml)
- 1 ceapa mare
- 50 g sunca afumata
- 2 linguri de ulei
- 100 ml de supa
- 400 g paste
- sare
- 4 crenvursti
- piper
- 2-3 linguri de otet
- putin zahar
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii şi spălaţi-i, pregătiţi legu mele şi tăiaţi totul cubuleţe. Scurgeţi lintea într-o strecurătoare. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei împreună cu şunca. Adăugaţi cartofii şi legumele.
Turnaţi supa, daţi-o într-un clocot, acoperiţi vasul cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 25 de minute. După cca. 12 minute adăugaţi lintea. Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Intr-un al doilea vas, încălziţi crenvurştii în apă fierbinte cca. 5 minute. Scurgeţi pastele bine.
Condimentaţi lintea şi legumele cu sare, piper, oţet şi zahăr. Aşezaţi-le în farfurii adânci împreună cu pastele şi crenvurştii. La final, ornaţi cu pătrunjelul tocat.
Linte cu paste şi crenvurşti
Poftă bună!