Linte picantă cu legume

Printeaza

Linte picantă cu legume din: ceapa, linte, cartofi, usturoi, ardei iute, rosii, frunza de dafin, pudra de curry, unt, ulei, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, sare, piper, cimbr, rosii cherry, spanac.

Ingrediente:Linte_picanta_cu_legume

  • 3 cepe
  • 300 g linte
  • 500 g cartofi
  • usturoi
  • un ardei iute
  • o conserve de rosii
  • o frunza de dafin
  • pudra de curry
  • 60 g unt
  • 50 ml ulei
  • 20 g seminte de susan
  • 20 g seminte de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rosii cherry
  • spanac crud

 

Mod de preparare:

Lintea se fierbe 15 minute în apă cu sare, se scurge apa şi se pune apă rece.

Se presară puţină sare şi piper şi se continuă fierberea până când lintea este gata. Usturoiul şi două cepe se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încing 20 g unt într-o cratiţă, se căleşte ceapa, un căţel de usturoi şi ardeiul iute tocat circa două minute, apoi se adaugă lintea scursă de apă.

Se pune frunza de dafin, se adaugă o linguriţă de pudră de curry, puţin piper şi o cană de apă.

Se fierb până scade apa, se presară seminţele şi cimbrul, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se taie felii.

Ceapa rămasă se tocă, se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă sucul şi roşiile din conservă pasate, sare şi piper.

Se fierb zece minute, apoi se presară puţin cimbru.

Se servesc ca atare sau cu o salata din rosii cherry si spanac tocat marunt.

Linte picantă cu legume

Linte_picanta_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.