Linte rosie cu kaizer
PrinteazaLinte rosie cu kaizer din: linte, jaizer, morcovi, albitura, praz, ulei, patrunjel, sare, piper, chimen.
- 400 g linte roşie
- 10 felii de kaizer
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de albitură (pătrunjel şi păstârnac)
- 2 fire de praz
- 2 linguri ulei
- 1/2 legătură frunze de pătrunjel
- sare
- 1 linguriţă piper roşu măcinat
- 1/2 linguriţă piper negru măcinat
- 1 linguriţă chimen măcinat
Mod de preparare:
Fierbi lintea 20-30 de minute, în apă fierbinte uşor sărată.
Scurgi lintea fiartă şi păstrezi 2-3 linguri de apă. Speli şi cureţi legumele. Toci prazul şi îl căleşti în ulei încins. Adaugi restul de legume curăţate, apoi apa în care a fiert lintea.
Peste legumele din cratiţă adaugi lintea fiartă, condimentele, apoi felii de kaizer, în prealabil prăjite şi pătrunjel.
Pofta buna!