Rețetă tradițională de ciorbă de vacută: Deliciu culinar din bucătăria românească din: carne de vacuta, ceapa, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, telina, usturoi, apa, oua, smantana, sare, piper, marar. Ciorba de vacută este un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată. Această mâncare se bucură de popularitate în România și în alte țări din Europa […]
Linte roşie cu orez
PrinteazaLinte roşie cu orez
Ingrediente:
- 300 g lintea roşie
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 250 g orez
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură suc de lămâie
- 50 g smântână
- 1 lingură vegeta
- condimente (oregano, maghiran, cimbru)
- 2 linguri pastă de tomate
Mod de preparare:
Linte roşie cu orez: Lintea se pune la fiert în apă clocotită, după ce a fost în prealabil aleasă, spălată şi pusă la înmuiat de seara. Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă bine în apă cu ulei.
După ce lintea este aproape fiartă, se adaugă ceapa şi pasta de tomate. După gust, se aromatizează cu oregano, măghiran, cimbru şi suc de lămâie.
Orezul se fierbe la foc mic, timp de 20-25 de minute, împreună cu vegeta. Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu orezul numai după ce am oprit focul.
Orezul se aşază pe farfurie în formă de cerc, iar la mijloc se pune lintea. Se amestecă zeama de lămâie cu smântână şi se toarnă peste linte. Se ornează cu bucăţi de lămâie.
Poftă bună!
Rețetă tradițională de ciorbă de vacută: Deliciu culinar din bucătăria românească
Incoming search terms:
- linte rosie cu orez
Foarte buna lintea rosie cu orez
Iese ft buna lintea rosie