Linte cu sos de legume si verdeata

Printeaza

Linte cu sos de legume si verdeata din: linte, morcov, cepe, păstâmac, rădăcină pătrunjel, ulei, sare, boia de ardei, verdeaţă, foaie dafin.

 

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 păstâmac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceaşcă ulei
  • sare
  • boia de ardei
  • verdeaţă tocată
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare:

Linte cu sos de legume si verdeata: Se alege lintea, se ţine în apă rece câteva ore, să se înmoaie, după care se pune să fiarbă cu apă rece.

Se curăţă zarzavatul de supă, se taie fideluţă şi se căleşte împreună cu ceapa în ulei fierbinte, peste cate se adaugă câte puţină apă rece, apoi se adaugă o cană de suc de roşii îndulcit şi se lasă să fiarbă la foc mic, o jumătate de oră.

Când lintea este fiartă şi se poate consuma, se pune în sosul de zarzavat, se sărează şi se colorează cu boia de ardei iute.

Se parfumează cu o foaie de dafin pusă odată cu lintea şi se serveşte fierbinte, cu verdeaţă tocată deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.