Linte sote cu cimbru si usturoi

Printeaza

Linte sote cu cimbru si usturoi din: linte, unt, ceapă, usturoi, cimbru, păstâmac, verdeaţă, sare.

Ingrediente:Linte sote cu cimbru si usturoi

  • 500 g linte
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • usturoi
  • cimbru
  • 1 păstâmac
  • verdeaţă
  • sare

Mod de preparare:

Se lasă lintea în apă rece să se înmoaie câteva ore, apoi se pune la fiert cu apă caldă şi un păstâmac curăţat şi tăiat în două.

După ce a clocotit, se pune ceapa curăţată şi se fierbe mâncarea cu un buchet de verdeţuri.

Buchetul se face din usturoi, cimbru, pătmnjel şi foaie de dafin, se leagă cu o âţă şi se scoate după ce mâncarea a fiert.

Când lintea este bine fiarta, se scoate şi se căleşte în unt. Se serveşte ca garnitură la friptură sau ca un fel de mâncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.