Linte sote cu cimbru si usturoi
PrinteazaLinte sote cu cimbru si usturoi din: linte, unt, ceapă, usturoi, cimbru, păstâmac, verdeaţă, sare.
- 500 g linte
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- usturoi
- cimbru
- 1 păstâmac
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Se lasă lintea în apă rece să se înmoaie câteva ore, apoi se pune la fiert cu apă caldă şi un păstâmac curăţat şi tăiat în două.
După ce a clocotit, se pune ceapa curăţată şi se fierbe mâncarea cu un buchet de verdeţuri.
Buchetul se face din usturoi, cimbru, pătmnjel şi foaie de dafin, se leagă cu o âţă şi se scoate după ce mâncarea a fiert.
Când lintea este bine fiarta, se scoate şi se căleşte în unt. Se serveşte ca garnitură la friptură sau ca un fel de mâncare.
Pofta buna!