Linte cu ton si lapte de cocos
PrinteazaLinte cu ton si lapte de cocos din: linte, morcovi, dovlecel, ceapa, lapte de cocos, concentrat de legume, unt, sare, piper, boia, ton.
- 200 g linte
- 2 morcovi
- un dovlecel
- o ceapa medie
- 300 ml lapte de cocos
- 1/2 cub concentrat de legume
- 25 g unt
- sare
- piper
- boia
pentru garnitura:
- ton din conserva
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt si morcovul rondele se călesc în unt topit. După ce s-au înmuiat, se adaugă dovlecelul tăiat cuburi mici.
Se presară sare şi piper. Se pune si lintea, se presară concentratul şi se toarnă laptele de cocos şi 200 ml de apă.
Se lasă la fiert încă 20 de minute şi se aduce la masă drept garnitură la ton din conservă sau la orice alt tip de carne gătită la cuptor sau grătar.
Linte cu ton si lapte de cocos
Pofta buna!