Linte cu usturoi
PrinteazaO reteta de linte cu usturoi din: linte rosie, unt, ceapa, apa, pasta de usturoi, ulei, chimen, rosii in bulion, patrunjel verde, sare si piper.
- 250 g linte rosie
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 900 ml apa
- 3 linguri pasta de usturoi pisat
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita chimen
- 200 g rosii in bulion
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa tăiată mărunt în unt, până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi lintea aleasă şi spălată, apa şi ţineţi vasul la foc potrivit până când lintea este fiartă. Căliţi usturoiul pisat în ulei, adăugaţi chimenul, sare şi piper, după gust şi turnaţi peste ele roşiile în bulion, sfărâmate.
Lăsaţi ingredientele să fiarbă 5 minute, apoi turnaţi amestecul în vasul cu linte. Mai fierbeţi 3 minute, luaţi vasul de pe foc, presăraţi pătrunjel verde tocat şi acoperiţi-l 10 minute înainte de a servi mâncarea.
Linte cu usturoi
Pofta buna!