Linte verde cu rasol de porc
PrinteazaLinte verde cu rasol de porc din: rasol de porc, linte, praz, morcov, usturoi, patrunjel, untura, faina, zarzavat, smantana, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 felii rasol de porc
- 200 g linte verde
- 150 g praz
- 1 morcov
- 4 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- frunze de pătrunjel verde
- 1 lingură untură
- 1 lingură făină
- 50 g unt
- 100 ml smântână
- zarzavat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat în apă rece, de seara până dimineaţa, apoi se fierbe în apă cu sare.
Rasolul de porc se asezonează cu sare, piper şi 2 căţei de usturoi pisaţi, se prăjeşte în ulei fierbinte pe ambele părţi, apoi se toarnă apă şi se înăbuşe sub capac.
Când carnea este pătrunsă, se lasă apa la scăzut şi se rumeneşte.
Rondelele de praz şi cubuleţele de morcovi se înăbuşe în unt, se adaugă restul de usturoi pisat, lintea strecurată, zarzavatul cu sare la borcan, se asezonează cu sare, piper şi foi de dafin, se toarnă puţină apă şi se fierbe 5 minute.
Smântână se amestecă cu făina şi se îngroaşă mâncarea, se presară frunze mărunţite de pătrunjel verde.
Se serveşte cu rasolul de porc.
Linte verde cu rasol de porc
Pofta buna!