Linzer cu mure
PrinteazaLinzer cu mure din: faina, margarina, oua, zahar pudra, zahar tos, sare, lamaie, gris, mure.
- 350 g făină
- 250 g margarină
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 280 g zahăr obişnuit
- sare
- coajă rasă şi zeama de la o lămâie
- 1 lingură griş
- 500 g mure
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare, apoi coaja rasă de lămâie şi la urmă făina în ploaie.
Amesteci totul fără să frămânţi, apoi întinzi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Speli murele, le laşi puţin să se scurgă, după care le amesteci cu grişul, le aşezi peste aluat şi dai prăjitura la cuptor.
In acest timp, baţi albuşurile cu zahărul obişnuit şi 1 lingură zeamă de lămâie, o întinzi peste prăjitura pe jumătate coaptă şi o mai dai la cuptor pentru încă 15 minute.
După ce s-a răcit, o tai bucăţi cu un cuţit pe care-l treci mereu prin apă rece, ca să nu se fărâme bezeaua.
Linzer cu mure
Poftă bună!