Linzer din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, marmelada, miez de nuca, rom.
Ingrediente:
500 g făină
200 g unt
150 g zahăr pudră
4 ouă
1 plic praf de copt
700 g marmeladă
200 g miez de nucă
1 lingură rom
câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul. Adaugi treptat ouăle şi făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi aluatul. Il înveleşti cu o folie de plastic şi îl laşi să se odihnească 2 ore.
Amesteci marmelada cu nucile măcinate mare şi romul. Din două treimi de aluat, întinzi 2 foi dreptunghiulare, de mărimea tăvilor de copt (25×35 cm).
Ungi şi tapetezi tava, aşezi o foaie şi o ungi cu 1/2 din pasta de marmeladă şi nuci.
Acoperi cu a doua foaie, pe care o ungi cu marmeladă.
Din aluatul rămas, modelezi suluri cu diametrul de 8-10 mm, pe care le aşezi peste stratul de marmeladă, sub formă de grătar.
Introduci tava în cuptor şi coci prăjitura la foc mediu 40 de minute, până se rumeneşte uşor.
Biscuiti Linzer cu mac si lemon curd din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilinat, galbenusuri, mac, sare, oua, zahar si lamaie. Ingrediente: Pentru aluat 250 g făină tip 000 125 g unt 125 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilinat 2 gălbenuşuri 1 lingură seminţe de mac 1 praf de sare Pentru lemon curd 2 […]
Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune din: făină de migdale, făină de grâu, zahăr pudră, unt, oua, zahăr vanilinat, lichior, scorţişoară, dulceaţă de căpşune. Ingrediente: 250 g făină de migdale 200 g făină de grâu 200 g zahăr pudră un pachet unt + 10 g pentru uns forma un ou un gălbenuş un plic zahăr vanilinat 4 linguriţe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.