Tarta cu rubarba si frisca din: faina, zahar, praf de copt, sare de mare, unt, ou, galbenusuri, rubarba, zahar, apa de trandafiri, cardamom, frisca. Ingrediente aluat: 1 cană făină ¾ cană zahăr ½ lingurita praf de copt ½ lingurita sare de mare 4 linguri unt nesarat, tăiat bucăți 1 ou 2 galbenusuri de ou Ingrediente […]
Linzertorte
PrinteazaLinzertorte
Această prăjitură aleasă îşi datorează numee oraşului austriac Linz şi este considerată cea mai veche reţetă de plăcintă sau prăjitură dn lume, atestată documentar din anul 1696.
Reţeta originală poate fi consultată la Biblioteca de Stat din Viena.
Varianta modernă de linzertorte se prepară dintr-o foaie de aluat dulce de plăcintă, amestecat cu migdale măcinate şi alune de pădure şi aromatizat cj lămâie şi scorţişoară.
Aluatul se întinde intr-o formă de tartă, cu pereţii scunzi şi se unge cu gem de zmeură, şi se ornează deasupra din restul de aluat o formă asemănătoare unui grilaj.
Tarta se glaseazâ cu gem de caise subăat şi strecurat prin sită. Reţetele mai vechi conţineau o cantitate mai mare de unt. iar tarta se cocea într-un bol de argint şi nu se umplea cu gem. ci cu fructe fierte înăbuşit.
poate iti place si:
Tarta cu rubarba si frisca
Tarta rapida cu afine
Tarta rapida cu afine din: biscuiti, unt, ciocolata, miere, zahar, frisca, afine. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 100 g unt 1 lingură miere 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată cu lapte 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă afine Mod de preparare: Zdrobeşte biscuiţii la robotul de […]
Tarta cu ciocolata alba si coacaze
Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură Mod de […]
Pofta buna!