Lipie de cartofi cu patrunjel

Printeaza

Lipie de cartofi cu patrunjel din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei, oua, piper macinat, sare.

 

Ingrediente:

  • 200 g cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă potrivit de mare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 5 linguri ulei
  • 4 ouă
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii de coa­jă, îi speli, îi zvinţi şi îi tai felii foarte subţiri.

Cureţi ceapa de coajă, o speli şi o tai peştişori.

Toci pătrun­jelul mărunt. într-o tigaie cu ulei în­cins, pui cartofii, morcovii şi cea­pa, lăsându-le să se călească la foc potrivit.

Condimentezi cu sare şi piper, reduci focul la minimum şi căleşti totul aproximativ 10 mi­nute, amestecând des.

Separat, baţi ouăle cu 1/2 din legătura de pătrunjel şi torni compoziţia în ti­gaie, lăsând pe foc, până când ouăle se încheagă uşor.

Treci re­pede lipia pe o farfurie, o întorci, apoi o treci iar în tigaie, ca să se prăjească şi pe partea cealaltă, timp de 5 minute.

Feliezi lipia de cartofi ca pe un tort, iar deasupra presari pătrun­jelul rămas, tocat.

Lipie de cartofi cu patrunjel

Lipie_de_cartofi_cu_patrunjel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.