Lipie de cartofi cu patrunjel
PrinteazaLipie de cartofi cu patrunjel din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei, oua, piper macinat, sare.
Ingrediente:
- 200 g cartofi
- 2 morcovi mari
- 1 ceapă potrivit de mare
- 1 legătură pătrunjel
- 5 linguri ulei
- 4 ouă
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi morcovii de coajă, îi speli, îi zvinţi şi îi tai felii foarte subţiri.
Cureţi ceapa de coajă, o speli şi o tai peştişori.
Toci pătrunjelul mărunt. într-o tigaie cu ulei încins, pui cartofii, morcovii şi ceapa, lăsându-le să se călească la foc potrivit.
Condimentezi cu sare şi piper, reduci focul la minimum şi căleşti totul aproximativ 10 minute, amestecând des.
Separat, baţi ouăle cu 1/2 din legătura de pătrunjel şi torni compoziţia în tigaie, lăsând pe foc, până când ouăle se încheagă uşor.
Treci repede lipia pe o farfurie, o întorci, apoi o treci iar în tigaie, ca să se prăjească şi pe partea cealaltă, timp de 5 minute.
Feliezi lipia de cartofi ca pe un tort, iar deasupra presari pătrunjelul rămas, tocat.
Lipie de cartofi cu patrunjel
Pofta buna!