Lipie cu chiftelute si salsa
PrinteazaLipie cu chiftelute si salsa din: naut, usturoi, sare, pasta de susan, suc de lamaie, chimen, ulei de masline, rosii, patrunjel, ou, carne de vita tocata, pesmet, piper, lipii.
- 150 g naut (conserva)
- 1 catel de usturoi
- sare
- 1 lingura pasta de susan (tahini)
- 1-2 linguri suc de lamaie
- chimen macinat
- 4 linguri ulei de masline
- 4 rosii
- 1 legatura patrunjel
- 1 ou
- 500 g carne de vita tocata
- eventual pesmet
- piper
- 4 lipii
Mod de preparare:
Se spală boabele de năut, se lasă să se scurgă şi se pasează. Se curăţă şi se toacă usturoiul; se pisează cu puţină sare şi se adaugă la pasta de năut, urmat de pasta de susan, suc de lămâie, chimen, 1 lingură ulei şi sare.
Eventual se adaugă puţină apă.
Se prepară salsa: se spală roşiile şi se taie sferturi; se curăţă de seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se spală pătrunjelul, se curăţă şi se toacă.
Se înglobează în amestecul de roşii, cu 1 lingură de ulei; se sărează şi se piperează.
Se adaugă oul la compoziţia de carne; se mai adaugă eventual pesmet, sare, piper şi chimen.
Se modelează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc 5-6 min. In 2 linguri de ulei încins, până se rumenesc.
Se încălzesc lipiile şi se pliază în două. Se unge o jumătate de suprafaţă cu pasta de năut.
Se aşază deasupra chifteluţe şi salsa şi se pliază.
Lipie cu chiftelute si salsa
Pofta buna!