Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
PrinteazaLipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry.
Ingrediente:
aluat:
- 250 g faina
- 20 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 60 ml ulei de masline
- 1 lingurita sare
umplutura:
- 250 file de vita
- sare
- piper
- 200 crema de branza de vaci cu verdeata
- 100 g branza de vaci
- putin lapte
- 1 catel de usturoi
- 3 lingui verdeata tocata
- 1 legaturra rucola
- 1 capatana salata
- 150 g rosii cherry
Mod de preparare:
cerne faina si se face o gropita la mijloc. sparge inauntru cubul de drojdie si se adauga zahar si circa 60 ml apa calduta, amestecand in gropita, pana ce se formeaza o compozitie moale, dar care nu se lipeste.
amesteca impreuna cu putina faina de pe margini. presara deasupra faina si se acopera; se lasa sa creasca 15 minute.
adauga ulei si sare si se framanta aluatul. Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creaca la caldura 30 de minute.
frige carnea pe gratarul uns cu ulei 7-10 minute-trebuie sa fie roz, nu patrunsa sau rumenita.
condimenteaza si se acopera, se lasa sa se odihneasca putin si apoi se taie felii subtiri. amesteca branza cu lapte, turnand putin cate putin, pana ce compozitia devine cremoasa.
condimenteaza si se adauga usturoi pisat si verdeturi. Se pregatesc rucola si salata verde si se rup bucati.
spala rosiile si se taie trei sferturi. Se framanta aluatul si se intind 4 portii.
aseaza pe folie de aluminiu unsa cu ulei si se frig pe gratar 10-15 minute.
ung cu crema de branza si se repartizeaza deasupra salata, rosii si carne. presara piper.
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lipie pe gratar